wij denken graag binnen

de kaders

opmaak in een bestaande stijl

Veel grafisch ontwerpers genieten van nieuwe concepten, iets creëren wat er nog niet is. Mooie processen waarbij creativiteit belangrijker is dan snelheid en efficiency.

Wij voelen ons juist thuis binnen de bestaande kaders. De kaders van een ontwerp, de kaders van een planning en die van een budget. Juist de kaders dagen ons uit om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Wat lever dat op? Een goed ontwerp dat past binnen de vooropgezette stijl.   

Geen gerommel

Wij houden niet van gerommel. We lijnen alles uit op de millimeter, zien geen dubbele spatie over het hoofd, hebben het document efficient ingericht met alineastijlen en controleren elk bestand grondig voordat we het opleveren. 

Ilse Radstaat

Bijzonder hoe je ervaring je maakt tot wie je nu bent. Bij Ilse Radstaat, de initiatiefnemer van de Periodiekenspecialist, heeft de praktische werkervaring uit eerdere functies ervoor gezorgd dat ze de nu precies juiste skills bezit voor het werk van de Periodiekenspecialist.

16 jaar geleden begon ze in het DTP vak bij een plaatselijke krant. In dat werk heeft ze de snelheid en accuratesse ontwikkeld die zo belangrijk zijn in dit werk. Deadline is deadline en een fout in de opmaak is een fout in de krant.

Later, in haar werk bij een drukkerij leerde ze veel over het drukproces en het technisch goed aanleveren van bestanden. Naast de opmaak van verschillende grafische uitgaves verzorgde ze de bestandscontrole van de aangeleverde bestanden. Elk probleem is ze daar wel eens tegengekomen. Als je iets over het hoofd zag wist je zeker dat een paar uur later een gefrustreerde drukker naast je bureau stond.

Op een ontwerpstudio heeft Ilse veel samengewerkt met creatieven. Vanuit haar eigen expertise heeft ze bijgedragen aan de totstandkoming van volledig nieuwe concepten. Hier leerde ze de waarde van een uitgebalanceerd ontwerp.

Met deze bagage heeft ze in 2016 de stap gewaagd naar zelfstandigheid. Het ondernemerschap vroeg weer compleet andere skills. Onder de naam van Studio Ilse heeft ze veel verschillende producties mogen ontwerpen en opmaken. Boeken, folders, kranten, studieboeken, magazines en nog heel veel ander uitingen.

Ilse merkte dat in de huidige tijd veel ontwerpers worden opgeleid voor het creatieve proces. Tegelijk lijkende de vaardigheden die iemand nodig heeft om een goede DTP’er te worden meer op de achtergrond te raken. Zo kwam ze op het idee om met de Periodiekenspecialist juist aan dit stuk invulling te geven. Haar eigenschappen vind je terug in haar bedrijf. No-nonsense, betrouwbaar en sympathiek.

vragen?
leuk!

Uitdagingen met terugkerende opmaak? Een keer samen sparren over hoe we jullie producties beter kunnen stroomlijnen? Of gewoon een kopje koffie drinken? Vul gerust het contactformulier in!